MediaWatch

Kulturminister forventer ikke at afslutte opgør med techgiganter inden folketingsvalg

Kampen for at få internationale techgiganter til at rette ind, spytte i statskassen og underlægge sig de demokratiske spilleregler, der gælder i Danmark, kræver langt, sejt politisk træk, mener kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

En af de politiske kampe, som ligger først for på den nytiltrådte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens skrivebord, er opgøret med de internationale techkoncerner - og den bliver ikke færdigkæmpet i indeværende valgperiode, siger hun til Berlingske.

"Jeg tror simpelthen ikke, det er et arbejde, vi bliver færdige med. Jeg forestiller mig ikke, at vi kan sige: "Tjek, Ane har styr på techgiganterne", når vi når til et folketingsvalg. Det er kommet for at blive som en politisk udfordring, som vi hele tiden skal navigere efter og prøve at regulere og prøve at skabe en retfærdighed indenfor. Den teknologiske udvikling og den måde, vi bruger medier og sociale medier på, er i en så rivende udvikling, at det bliver vi ikke færdige med," siger Ane Halsboe-Jørgensen til avisen og tilføjer, at området halter bagefter politisk.

Opgøret med techgiganterne har flere gange været varslet af den nuværende regering, som bl.a. under Folkemødet på Bornholm i år lancerede en hvidbog med ni pejlemærker for regulering af techgiganter og sociale medier. Noget af arbejdet kommer ifølge kulturministeren med i de kommende medieforhandlinger, som går i gang "inden så længe".

Næste folketingsvalg skal senest afholdes senest i sommeren 2023. Den nuværende S-regering tiltrådte i sommeren 2019, hvor Joy Mogensen (S) blev udnævnt til kulturminister. Hun valgte i august at sige farvel til posten, som efterfølgende blev givet videre til daværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs