MediaWatch

Tidligere pigekorsangere venter DR-undersøgelse med skepsis

Grundet DR's tidligere ageren over for klager om krænkende adfærd i DR Pigekoret har flere lunkne forventninger til den igangsatte advokatundersøgelse af forholdene.

Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Tre af kvinderne, der har bidraget til den eksterne advokatundersøgelse af forholdene i Pigekoret i DR, udtrykker skepsis over, hvordan DR vil håndtere resultaterne af undersøgelsen. Det skriver Politiken.

"Jeg forventer ikke så meget, for det er jo DR. Og det DR, vi har haft med at gøre tidligere, har ikke været særlig … flinke. Måske ender det hele i en lukket mappe et sted," siger den tidligere korsanger Signe Kroner til avisen.

De tre kvinder, Anne Louise Garioud, Signe Kroner og Susanne Wiik Kalvåg, var en del af Pigekoret på forskellige tidspunkter, og klagede ifølge Politiken hver især forgæves til DR om krænkende adfærd mod sangerne.

Advokatundersøgelsen af forholdene i Pigekoret blev igangsat i maj på baggrund af flere henvendelser, og fristen for at indberette hændelser, hvor krænkelser har fundet sted, udløb 1. juli. Tirsdag meddelte DR, at der er modtaget over 120 indberetninger om grænseoverskridende adfærd fra bl.a. dirigenter i Pigekoret, som strækker sig tilbage til 1980'erne.

Nogle af indberetningerne overlapper og beskriver de samme hændelser, oplyste DR.

Konklusionerne af den endelige undersøgelse ventes at ligge klar omkring slutningen af september eller begyndelsen af oktober.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs