MediaWatch

Joy Mogensen: Ansvar for Pigekoret ligger hos DR-generaldirektør

Kulturministeren forholder sig nu til de seneste ugers afdækning af en seksualiseret kultur i DR Pigekoret gennem årtier. Hun forventer, at samtlige hændelser gennem året bliver "håndteret".

Afsløringer af en seksualiseret og krænkende kultur i DR Pigekoret under de tidligere chefdirigenter Michael Boyesen og Tage Mortensen fra tilbage i 80'erne er nu nået helt til kulturminister Joy Mogensens (S) bord. Det skriver Politiken.

Ministeren kalder de mange vidnesbyrd i Politiken og Ekstra Bladet om seksuelle krænkelser af mindreårige piger for "alvorlige", og hun forvener, sagerne bliver behandlet i forlængelse af den eksterne advokatundersøgelse, DR satte i gang i maj, efter stationen selv blev opmærksom på to hændelser, og som forventes afsluttet i juli.

"Jeg har en forventning om, at DR håndterer alle episoder, også dem af ældre dato, når advokatundersøgelsen er færdig. Det er i sidste ende bestyrelsen og generaldirektørens klare ansvar. Moderne arbejdspladser skal passe på deres ansatte, i særdeleshed når der er tale om børn og unge," skriver Joy Mogensen i et skriftligt svar til Politiken.

DR: Kritik af seksuel adfærd i Pigekoret går langt tilbage

25 tidligere sangere i DR Pigekoret går i rette med Politiken-artikel om seksualiseret kultur 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs