MediaWatch

Kommentator: Ministerrokade giver ro i Kulturministeriet

Ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup er Ane Halsboe-Jørgensen en driftsikker minister, der vil give ro.

Søs Marie Serup Laybourn, er politisk kommentator og tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen (V). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mandagens ministerrokade giver god mening. Først og fremmest fordi den giver ro på bagsmækken, mener politisk kommentator Søs Marie Serup.

"Jeg tror, hun (Mette Frederiksen, red.) har flyttet Ane Halsboe-Jørgensen over i Kultur- og Kirkeministeriet, fordi hun simpelthen er en driftsikker minister."

"Hun er sikker, og det er det, hun har brug for i det ministerium lige nu. For der ligger nogle hårde forhandlinger foran," siger hun og henviser til de kommende forhandlinger om et medieforlig, der har været udskudt flere gange.

Mandag formiddag har der - efter Joy Mogensens exit som kultur- og kirkeminister søndag - været en mindre ministerrokade.

Ane Halsboe-Jørgensen (S) overtager posten i Kultur- og Kirkeministeriet. I samme ombæring får politisk ordfører Jesper Petersen (S) Halsboe-Jørgensens post som uddannelses- og forskningsminister.

Jesper Petersen er et naturligt valg til Uddannelses- og Forskningsministeriet, blandt andet fordi han har været politisk ordfører, mener Søs Marie Serup

"En politisk ordfører er altid på listen over mulige ministerkandidater," siger hun.

"Jesper Petersen er erfaren og driftsikker. Man skal ikke undervurdere, at når man har været politisk ordfører, er man ret godt inde i alle sager."

Jesper Petersen bliver den ottende minister i Uddannelses- og Forskningsministeriet på ti år.

Søs Marie Serup mener desuden, at Uddannelses- og Forskningsministeriet er en god læreplads at få som sit første ministerium.

Hun ser ikke det, at Ane Halsboe Jørgensen rykker fra uddannelses- til kulturområdet, som en nedgradering. Tværtimod.

"Det er muligt at sætte en god socialdemokratisk dagsorden med både kultur- og kirkepolitik. Det må man have en formodning om, er under opsejling."

"Der er blandt andet lagt op til et stort opgør med techgiganterne, som er en profileret sag for regeringen. Dermed rykker ministeriet med dagsordnen op i hierarkiet," siger Søs Marie Serup.

Ane Halsboe-Jørgensen bliver ny kulturminister

Joy Mogensen trækker sig: Organisationer frygter medieforhandlinger bliver forsinket 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs