MediaWatch

Kommentator: Joy Mogensen-exit er ikke uventet

Joy Mogensen stod over for den "vigtigste opgave i valgperiode" med de kommende medieforhandlinger. Derfor er det et rigtigt tidspunkt at gå af, når overskuddet er væk, siger politisk kommentator Hans Engell.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Joy Mogensen (S) har i sit virke som kultur- og kirkeminister ikke formået at sætte en dagsorden og skabe det netværk, som er nødvendigt for en minister.

Det siger politisk kommentator Hans Engell, der ikke er overrasket over, at hun søndag har meddelt, at hun træder tilbage som minister.

Ifølge Engell har det i løbet af det seneste halve år været tydeligt, at ministeren havde mistet glæden ved sit politiske arbejde.

"Det har været tydeligt i stigende grad, at Joy Mogensen var ved at miste glæden ved politik, Christiansborg, Kulturministeriet og de problemer, hun hele tiden stødte på i forhold til en ekstremt kritisk kulturverden. Hun fik aldrig opbygget noget netværk, og hun virkede ofte i defensiven. Hun blev jaget rundt af medier og andre politikere. Hun satte aldrig en dagsorden," siger Engell.

Hun havde også store problemer med Folketingets Kulturudvalg, bemærker han.

Ifølge Engell fandt hun aldrig melodien på Christiansborg, og hun er endnu et bevis på, at succesrige borgmestre "kan falde helt igennem på Christiansborg, fordi det bare er en anden arbejdsplads".

Krævende medieforlig forude

Engell havde dog troet, at ministeren også ville tage de forestående forhandlinger om et medieforlig med, men er hun kørt træt i ministerarbejdet, er det et godt tidspunkt at trække sig.

"Der må man sige, hun vælger det rigtige tidspunkt at gå af på. Hun stod over for det, der skulle være den vigtigste opgave i den her valgperiode, nemlig et nyt medieforlig. Det kræver enorme kræfter, endeløse møder og politisk forhandlingsevne," siger han.

Joy Mogensen er løbet tør for overskud, skriver hun på Facebook.

At blive minister, at miste sin datter og at have håndteret coronakrisen har sat sine spor, skriver hun.

Hun forklarer også, at hun bedre kunne lide arbejdet som lokalpolitiker, fordi det var muligt at skabe resultater og løsninger.

Hun har som landspolitiker ikke kunnet samle de politiske kolleger og samfundets aktører omkring visioner og løsninger, lyder det.

Men den omfattende kritik, som hun har mødt, har ikke altid været rimelig, siger Hans Engell.

"Noget af kritikken har været urimelig. Hun har leveret ret meget under coronapandemien," siger han.

Engell forventer ikke en større ministerrokade fra statsminister Mette Frederiksen.

"Jeg tror, hun henter en kulturminister fra folketingsgruppen. Det er jo ikke sådan, at den socialdemokratiske gruppe er overfyldt af kunst- og kulturpolitikere, men det bliver sikkert en af de yngre fra gruppen, der får chancen der," siger han.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs