MediaWatch

DJ flytter penge fra strejkekasse til drift

Dansk Journalistforbund vil polstre driftsbudgettet med en del af den kontingentbetaling, der hidtil er gået til fagforeningens sikringsfond. I alt er der tale om godt tre mio. kr. årligt.

Formand for DJ Tine Johansen | Foto: Benita Marcussen

Fremover bliver der skåret 20 kr. fra hvert medlem af Dansk Journalistforbunds (DJ) månedlige indbetaling til den fælles sikringsfond. Pengene skal i stedet gå til driften af fagforeningen, skriver Journalisten.

Hidtil er 70 kr. af hver enkelt kontingentbetaling gået til DJ's strejkekasse, men et flertal ved DJ's delegeretmøde har i weekenden vedtaget, at beløbet skal være 50 kr. i fremtiden, og at differencen skal gå til driften af DJ.

Formand for DJ, Tine Johansen, der blev genvalgt til posten under weekendens generalforsamling, udtalte ifølge Journalisten, at sikringsfonden kunne ses som et kar, der var "flydt over".

I DJ's årsregnskab fremgår det, at foreningen endte 2020 med et underskud på knap fem mio. kr. på bundlinjen, mens sikringsfonden havde et overskud på lige under 6,7 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs