MediaWatch

Løngab mellem mandlige og kvindelige DJ-medlemmer er det mindste nogensinde

I 2020 kom de kvindelige og mandlige medlemmer af Dansk Journalistforbund tættere på hinanden rent lønmæssigt, men der skal ske noget, hvis man skal opnå ligeløn inden for en overskuelig fremtid.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Der har aldrig tidligere været mindre forskel på mænd og kvinders løn blandt medlemmerne i Dansk Journalistforbund (DJ). Det skriver Journalisten på baggrund af DJ's lønstatistik.

I 2020 steg kvindernes løn nemlig med mere end mændenes. Kvindernes steg med 1,1 pct. til et gennemsnit på 42.014 kr., mens mændenes steg med 0,9 pct. til 43.808 kr. Dermed er forskellen nu på 4,3 pct., hvilket er en reduktion, men det batter ikke nok, siger konsulent.

”Kvinderne får lønstigningen af en lidt lavere løn i forvejen, så der skal ske noget, hvis lønnen skal være den samme,” siger Henrik Bruun, forhandlingskonsulent i Dansk Journalistforbund.

Debatten om ligeløn fik et skub, da Sofie Linde i august gik på scenen ved Zulu Comedy Galla og berettede om skævhed i aflønningen af tv-værter. Siden bad kulturminister Joy Mogensen (S) public service-stationerne om redegørelser på området, som MediaWatch tidligere har beskrevet.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs