MediaWatch

Løngab mellem mandlige og kvindelige DJ-medlemmer er det mindste nogensinde

I 2020 kom de kvindelige og mandlige medlemmer af Dansk Journalistforbund tættere på hinanden rent lønmæssigt, men der skal ske noget, hvis man skal opnå ligeløn inden for en overskuelig fremtid.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Der har aldrig tidligere været mindre forskel på mænd og kvinders løn blandt medlemmerne i Dansk Journalistforbund (DJ). Det skriver Journalisten på baggrund af DJ's lønstatistik.

I 2020 steg kvindernes løn nemlig med mere end mændenes. Kvindernes steg med 1,1 pct. til et gennemsnit på 42.014 kr., mens mændenes steg med 0,9 pct. til 43.808 kr. Dermed er forskellen nu på 4,3 pct., hvilket er en reduktion, men det batter ikke nok, siger konsulent.

”Kvinderne får lønstigningen af en lidt lavere løn i forvejen, så der skal ske noget, hvis lønnen skal være den samme,” siger Henrik Bruun, forhandlingskonsulent i Dansk Journalistforbund.

Debatten om ligeløn fik et skub, da Sofie Linde i august gik på scenen ved Zulu Comedy Galla og berettede om skævhed i aflønningen af tv-værter. Siden bad kulturminister Joy Mogensen (S) public service-stationerne om redegørelser på området, som MediaWatch tidligere har beskrevet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs