DF kræver granskning af kompensationsordning efter kritik fra Danske Medier

Hvis man spørger Dansk Folkeparti, så er det urimeligt, at Slots- og Kulturstyrelsen modregner omkostningsbesparelser i fordelingen af kompensation for tabte annonceindtægter.
Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti mener, at man politisk er nødt til at se på kompensationsordningen for tabte annonceindtægter. Det siger medieordfører Dennis Flydtkjær til Journalisten.

Det sker, efter MediaWatch tirsdag bragte historien om Danske Mediers kritik af, at Slots- og Kulturstyrelsen modregner medievirksomheders besparelser på kollektive lønnedgange og kontingent til brancheorganisationer i fordelingen af kompensation for tabte annonceindtægter.

"Det virker bare urimeligt, at man bliver straffet for at have forsøgt at tage et lokalt ansvar for sin virksomhed og sikre sig en relativ god økonomi og stadig have medarbejdere ansat efter krisen," siger Dennis Flydtkjær.

Årsagen til modregningen er ifølge Louise Brincker, adm. direktør i Danske Medier, frygten for at bryde EU's regler om overkompensation. Hun vil derfor have kulturminister Joy Mogensen (S) til at indlede en dialog med EU, så det kan afklares, hvad der forstås som overkompensation.

Danske Medier har allerede selv rettet henvendelse til Joy Mogensen og Folketingets Kulturudvalg - det har endnu ikke ført noget med sig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også