MediaWatch

Ombudsmand beder borgmester om forklaring på mail til journalist

Borgmester i Slagelse Kommune er af Folketingets Ombudsmand blevet bedt om en forklaring på, at han i en mail til en journalist på Sjællandske Medier, skrev, at han overvejede at stoppe "al samarbejde".

Ombudsmand Niels Fenger har bedt om svar fra Slagelse Kommunes borgmester Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Folketingets Ombudsmand Niels Fenger har bedt borgmesteren i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S), om at forklare, hvad han nærmere mente, da han i en mail til en journalist på ugeavisen Ugenyt under Sjællandske Medier skrev, at han overvejede at "stoppe al samarbejde". Det skriver Altinget.

Det sker for at sikre, at der ikke i mailen lå en trussel om at udelukke eller diskriminere medie eller journalist fra adgang til oplysninger på linje med andre fra pressen.

"En sådan "straffeaktion" vil stride mod almindelige forvaltningsretlige principper om lighed og saglighed," skriver ombudsmanden.

Mailen fra borgmesteren blev sendt i forbindelse med en kritik af en artikel i Ugenyt, hvor der blev sat navne på de mandlige medlemmer af et politisk udvalg i forbindelse med omtalen af et eksempel på sexisme i udvalget. Artiklen blev først fjernet og efterfølgende publiceret i en anden form, fordi den ikke levede op til mediehusets journalistiske principper, sagde chefredaktør for Sjællandske Medier, Bente Johannesen, til Altinget tidligere på måneden.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere