MediaWatch

P1 Debat erklærer sig inhabil i dækning af sag om DR-vært – DR Nyheder gør ikke

Mens P1 Debat ikke selv mener sig i stand til at dække sagen om en nu hjemsendt DR-vært, er det anderledes i DR Nyheder, der ikke ser habilitetskonflikt. Principielt kunne vært fra DR Nyheder dække debat om sagen, siger nyhedschef.

P1 Debat har lånt Henrik Qvortrup til dækningen af sagen om en hjemsendt medarbejder. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Når DR's P1 Debat tirsdag går i luften, bliver det med Henrik Qvortrup, politisk redaktør på B.T., ved roret. Han er således hyret ind til at behandle den aktuelle sag om en nu hjemsendt DR-vært, som gennem en længere periode har udvist krænkende adfærd - det afdækkede Berlingske søndag.

Det har vakt kritik på Twitter, at DR har hentet ekstern hjælp i stedet for at finde en i eget hus til at overtage P1 Debat, bl.a. fordi redaktionschefen på P1 Debat er i familie med Henrik Qvortrup. I en skriftlig kommentar til MediaWatch tager Christoffer Lønhart Arhøj, redaktør på P1 Debat, ansvaret for beslutningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs