MediaWatch

Dansk Folkeparti vil have ny kulturkanal uden for DR

Nedlæggelsen af tv-kanalen DR K kalder på, at der oprettes en ny kulturkanal og -platform uden for DR, mener Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt. 

Foto: Tariq Mikkel Khan

Står det til Dansk Folkepartis næstformand og kulturordfører, Morten Messerschmidt, skal der oprettes et nyt mediehus, som udelukkende formidler kultur. Det siger han i et interview til Berlingske.

"I Danmarks Radio har man jo nedlagt DRK, og det skal man tage som en opfordring til at få lavet en ny kulturkanal og -platform udenfor Danmarks Radio. Danmarks Radio betragter jeg jo mere eller mindre som en underafdeling af Radikale Venstre. Det skal være eksternt, men som kan bruge DRs arkiver og fremme vores fantastiske kunstnere. Og det skal have fokus på kulturhistorie og arkæologi," siger Morten Messerschmidt, der peger på den fransk-tyske kulturkanal Arte som et forbillede.

Morten Messerschmidt blev tidligere på ugen udpeget som ny kulturordfører i Dansk Folkeparti efter Alex Ahrendtsen. I interviewet med Berlingske peger han på posten som kulturminister som den mest attraktive, hvis Dansk Folkeparti skulle få mulighed for at gå i regering på sigt.

I forbindelse med ordførerrokaden i partiet har Dennis Flydtkjær overtaget som medieordfører efter Alex Ahrendtsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs