MediaWatch

Dansk Folkeparti får ny medieordfører

Op til medieforhandlingerne, der ventes i vinterhalvåret, har Dansk Folkeparti som led i en intern rokade skiftet ordfører på området.

Dennis Flydtkjær bliver ny mediepolitisk talerør i Dansk Folkeparti | Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Dennis Flydtkjær bliver ny medieordfører for Dansk Folkeparti. Det skriver flere medier, herunder Ritzaus Bureau. Han overtager posten fra tidligere medie- og kulturordfører Alex Ahrendtsen, der fremover skal være ordfører for udviklingsbistand samt boligordfører.

Dansk Folkeparti splitter dermed ordførerskabet for medier og kultur op. Mens Dennis Flydtkjær overtager medieordførerskabet, bliver Morten Messerschmidt ny kulturordfører for partiet i stedet for Alex Ahrendtsen. Det sker som led i en større rokade internt i partiet.

Ændringerne sker forud for de forhandlinger om et nyt medieforlig, som kulturminister Joy Mogensen (S) har varslet skal i gang inden 1. december. Regeringen varslede allerede ved sin tiltræden sidste år, at det gældende medieforlig, som Dansk Folkeparti lagde stemmer til, og som skar 20 pct. af DR's budget frem mod 2023, skulle erstattes af et nyt, der styrker public service.

Regeringen har endnu ikke præsenteret sit medieudspil. Det vil ske, når finansloven for 2021 er faldet på plads, lød det i august fra Kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs