MediaWatch

Minister foreslår ændring af Radio- og tv-nævnet efter seneste års kritik

Kulturminister Joy Mogensen (S) sender nu et lovforslag i høring, der både skal udvide Radio- og tv-nævnet samt låse en del af nævnets pladser, så de er forbeholdt personer med "praktisk mediefaglighed". Det sker efter kritik af nævnet i forbindelse med udbud af DAB-kanal.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et ekstra medlem og tre faste pladser i Radio- og tv-nævnet til personer, der har "konkret erfaring med, hvad det vil sige at bedrive medievirksomhed". Det er, hvad kulturminister Joy Mogensen (S) vil have de øvrige partier på Christiansborg til at stemme for i forbindelse med en ændring af nævnet, lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Allerede inden sommerferien varslede kulturministeren, at hun var klar til at se på både rammerne for og sammensætningen af Radio- og tv-nævnet, efter der gennem flere måneder har været kritik af nævnets vurderingskompetence i forbindelse med udbuddet af radiokanalen på DAB, der som bekendt blev tildelt Radio Loud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs