Kulturminister er skuffet over møde med Google

Til et møde mellem kulturminister Joy Mogensen (S) og det amerikanske techselskab om censur og musik på Youtube blev der ikke sendt en beslutningstager for Google, men en kommunikationsmedarbejder. Det er udtryk for problemet med Googles måde at operere på, lyder det.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S) giver udtryk for sin skuffelse over det amerikanske techselskab Google, efter der var indkaldt til et møde om Googles blokering af dansk musik på Youtube samt DR's Ramasjang-app i Google Play, i et interview med Filmmagasinet Ekko.

For mens alle partiers kulturordførere var mødt op til mødet, var det Googles politiske chef i Norge og Danmark, Christine Sørensen, der deltog i mødet - og altså ikke en reel beslutningstager, lyder kritikken fra ministeren.

"Google er en fuldstændigt uigennemsigtig og uigennemtrængelig organisation, der styres af nogle algoritmer og mennesker, som beslutningstagere ikke kan komme i kontakt med. Det hører jeg også fra mange folk ude i brancherne. I Danmark er vi vant til, at vi kan aftale retningslinjer, så vi kan leve sammen og trives, men når man aldrig kan komme i kontakt med dem, der faktisk tager beslutningerne, udgør det et demokratisk problem i sig selv," siger ministeren til Ekko.

"Vi er tvunget ud i den her konkurrence, og det er digitalt, det foregår"

Joy Mogensen: Googles censur er grænseoverskridende 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også