MediaWatch

Minister åbner for at små pakker kan erstatte breve

Mængden af breve kan blive så lille, at breve på sigt kan blive overflødiggjort og erstattet af små pakker, lyder det fra transportminister.

Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Digitaliseringen af det danske samfund kan ende med at betyde, at et klassisk brev bliver erstattet af en anden forsendelsestype nemlig en pakke, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S) over for Børsen.

"Det er helt særligt, at vi nærmest har tvangsdigitaliseret vores samfund. Derfor er spørgsmålet også: Hvor ender det her henne? Og hvor få breve kan vi egentlig få i sidste ende? Det kan jo godt være, at vi ender med så få breve på et tidspunkt, at der nærmest ikke vil være et brevprodukt, men at det i stedet bliver en meget flad pakke," siger ministeren til erhvervsmediet.

Der skal efter planen forhandles politisk om en aftale om de fremtidige rammer på postområdet i efteråret.

Pligten til at bringe breve rundt til danske husstande ligger i dag hos Postnord, der senest i juli fik 112 mio. kr. af staten for at forsætte med dén opgave frem til nytår.

Den seneste postaftale blev indgået i 2016 og udløb ved udgangen af 2019. I december 2019 blev Postnords såkaldte befordringspligt forlænget med et halvt år til gengæld for en betaling på godt 100 mio. kr., inden aftalen altså endnu engang blev midlertidigt forlænget i juli.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs