MediaWatch

Lønnedgang på Jysk Fynske møder skepsis fra tillidsfolk

Tillidsrepræsentanter fra TV 2 og Børsen mener, det kan være et skråplan at lade det være op til medarbejderne at beslutte, om de skal gå ned i løn i forsøg på at redde arbejdspladsen.

Foto: PR/Jysk Fynske Medier/Mads Hansen

Aftalen, om at medarbejderne i Jysk Fynske Medier går 10 pct. ned i løn over de næste tre måneder, er et skråplan, mener tillidsfolk fra TV 2 og Børsen, skriver Journalisten.

"Folkene på Jysk Fynske Medier må have deres grunde. Men at gå ned i løn for at redde folks job har historisk set aldrig ført til noget godt – allerhøjest til udsættelse af noget slemt," skriver Lennart Sten, hovedtillidsmand for de redaktionelle medarbejdere hos TV 2, i en mail til Journalisten.

Mediekoncernen meldte den nye aftale ud mandag eftermiddag. Den er indgået med tillidsfolkene for en lang række faggrupper i forsøg på at dæmme op for et forventet tab på 125 mio. kr. i koncernen som konsekvens af udviklingen omkring coronavirusset. Jesper Rosener, adm. direktør for Jysk Fynske Medier, fortalte mandag til MediaWatch, at han regner med en besparelse på 15 mio. kr. som følge af aftalen om at gå ned i løn.

Det er op til de enkelte medarbejdere at tage stilling til, om de vil acceptere lønnedgangen. Ordningen vil ikke omfatte blandt andet bude, der leverer Jysk Fynske Mediers udgivelser ud til læserne, og de medarbejdere, som blev opsagt i sparerunden sidste år, og som fortsat arbejder i deres opsigelsesperiode.

Lønnedgang freder ansatte i Jysk Fynske Medier fra fyringer i tre måneder

Jysk Fynske-medarbejdere vil skære en tiendedel af lønnen i tre måneder

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere