MediaWatch

Jysk Fynske-journalister gik uden om DJ i aftale om lønnedgang

De ansatte på Jysk Fynske Medier har på initiativ fra tillidsrepræsentanterne i huset valgt at gå 10 pct. ned i løn i tre måneder uden at tage Dansk Journalistforbund med på råd. "Det er ikke en løsning, jeg ville have anbefalet," siger Tine Johansen.

Foto: Benita Marcussen

Aftalen mellem medarbejdere og ledelse på Jysk Fynske Medier om at gå 10 pct. ned i løn over de næste tre måneder er ikke blevet blåstemplet af Dansk Journalistforbund. Det skriver Journalisten.

"Det er ikke en løsning, jeg ville have anbefalet, men den er også truffet uden at involvere DJ," siger Tine Johansen, som pointerer, at hun forstår medarbejdernes ønske om at redde arbejdspladser, men at hun undrer sig over, at tilbuddet om lønnedgang, som hun forstår det, blev fremsat af tillidsfolkene, før regeringen søndag kom med en hjælpepakke til erhvervslivet.

Regeringens hjælpepakke giver virksomheder mulighed for at få lønkompensation fra staten, hvis de står over for at skulle fyre mindst 30 pct. af medarbejderne. Men ifølge tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen, er regeringens hjælpepakke ikke gavnlig for en virksomhed som Jysk Fynske Medier.

"Det hjælper ikke medievirksomhederne, at man sender folk hjem og dermed går glip af deres arbejdskraft, som er kravet for at få støtte fra hjælpepakken. Det bedste er, at vi arbejder videre, så vi kan bidrage til nyhedsstrømmen," siger han til Journalisten.

Samme vurdering lød mandag fra Jysk Fynske Mediers adm. direktør Jesper Rosener:

"Som udgangspunkt vil det her ikke være noget, vi selv kan gøre gavn af i hovedparten af vores forretning," sagde Jesper Rosener til MediaWatch.

"Alle journalister har en vigtig opgave med at dække corona, og annoncesælgerne i Jysk Fynske Medier er blevet bedt om at holde gang i alt det, de kan. Så de arbejder sådan set mere, end de plejer. De får ikke ret meget med hjem, men hvis ikke vi sørger for at være på markedet nu, så har vi et endnu større problem," lyder det.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere