MediaWatch

Joy Mogensen vender retur som kulturminister

Efter at have haft orlov siden oktober meddeler kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S), at hun er klar til at genoptage ministergerningen efter nytår.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) vender tilbage til de to ministerposter 1. januar. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Hun har været på orlov siden begyndelsen af oktober, hvor hun valgte at trække sig midlertidigt tilbage for at bearbejde en sorg over, at hendes datter var død ved fødslen.

Siden Joy Mogensen gik på orlov, har Rasmus Prehn (S) været fungerende kulturminister, mens Benny Engelbrecht (S) har været fungerende kirkeminister.

"Det er svært at finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt for at komme tilbage på arbejde er, og det er meget individuelt, hvornår man er klar. Men for mig er det rigtigt at komme tilbage nu. Det er lige så stille begyndt at krible i mig for at komme i gang igen. Og de sidste uger er jeg begyndt at forberede mig på den vigtige opgave, det er at skabe et mere aktivt og deltagende Danmark," skriver Joy Mogensen i et Facebook-opslag.

Hun skriver videre, at hun ikke kommer til at udtale sig om politik før nytår, og at Rasmus Prehn og Benny Engelbrecht er fungerende ministre på hhv. kultur- og kirkeområdet frem til årsskiftet.

Artiklen opdateres.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs