Kulturminister undersøger muligheden for at indsætte bestyrelse på Filmskolen

Filmskolens elever kræver, at der bliver indsat en bestyrelse på skolen, og nu vil kulturminister Rasmus Prehn undersøge, om det er muligt, skriver Politiken.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Kulturminister Rasmus Prehn (S) vil nu undersøge, hvorvidt det er muligt at indsætte en bestyrelse på Filmskolen.

Det skriver Politiken.

Meldingen kommer, efter Filmskolens rektor, Vinca Wiedemann, i sidste uge måtte trække sig fra sin post efter mange protester. I den forbindelse har Filmskolen elever også krævet, at der bliver indsat en bestyrelse på skolen.

Det ønske bakker Danske Dramatikere, Danske Filminstruktører, Producentforeningen og Film- og tv-arbejderforeningen (FAF)  op om, og parterne har sendt en opfordring til kulturministeren om at indsætte en bestyrelse. Ministeren vil nu undersøge, om det er muligt. 

"Jeg forstår godt ønsket, intentionen er god, og jeg vil arbejde videre med det. Men det kræver en lovændring. Så nu har jeg bedt mit ministerium om at se på, hvad der er af fordele og ulemper ved at etablere sådan en bestyrelse, og hvordan det i givet fald skal skrues sammen, før vi tager endelig stilling til, om vi skal gå videre med det," siger Rasmus Prehn til Politiken.

Elever om rektorafgang: ”Vi er blevet hørt”

Rektor på Filmskolen stopper efter kritik 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også