Elever om rektorafgang: ”Vi er blevet hørt”

Eleverne på Filmskolen ser Vinca Wiedemanns afgang fra rektorposten som et tegn på opbakning til deres kritik af ledelsen.
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Efter længere tids mistillid og modsætningsforhold mellem eleverne på Filmskolen og den øverste ledelse fratrådte rektor Vinca Wiedemann fredag efter aftale med fungerende kulturminister, Rasmus Prehn.

Den udvikling ser eleverne positivt på, skriver DR.

"Først og fremmest er vi superglade og lettede over, at vi er blevet hørt, og at vi har fået så meget støtte og opbakning fra branchen. Vi havde ikke stået her i dag, hvis det ikke havde været for den støtte," siger Louis Francisco Charles Vernal, der læser til dokumentarinstruktør på skolen og er talsmand for eleverne.

Eleverne valgte for en uge siden at blokere skolen og kræve rektors afgang. Det skete i forlængelse af hjemsendelsen af lederen af dokumentarlinjen Arne Bro ugen for inden. Hjemsendelsen, der ikke er blevet begrundet med andet end, at der er tale om en personalesag, fik protesterne over skoleledelsen til at blusse op igen efter længere tids utilfredshed med en række planlagte ændringer af uddannelsen.

Mere end 250 filmfolk har efterfølgende bakket elevernes kritik op i en støtteerklæring.

Tidligere direktør for Filmfyn Bo Damgaard er konstitueret som rektor på Filmskolen indtil end ny er ansat.

"Filmskolen har været igennem en turbulent tid. Min første opgave bliver at tage ud og mødes med lærere og elever – og få talt med alle parter, så vi kan få sat gang i skolen igen. Jeg ved, hvor stor betydning Den Danske Filmskole har for dansk film. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at skolen også fremover kan blive et sted, der uddanner nogle af verdens dygtigste filmskabere," sagde han tidligere i dag i forbindelse med sin tiltrædelse.

Rektor på Filmskolen stopper efter kritik

Kendte filmfolk støtter studerendes blokade af filmskole

Filmskolens rektor har ikke tænkt sig at gå af 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også