MediaWatch

Vestager: EU går solo hvis global aftale om tech-skat mislykkes

Vestager slog endnu et slag for digital skat under gårsdagens høring. Hvis resten af verden ikke melder dig på en aftale om digital skat, så vil EU handle selv, lød det fra den danske EU-kommissær.

"Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja - så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det," sagde Margrethe Vestager ifølge Børsen. | Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Ritzau Scanpix

Margrethe Vestager ser helst, at der findes en global aftale om en tech-skat, men uanset hvad, vil der komme et udspil, lød det fra den danske EU-kommissær, der tirsdag stillede op til en høring i EU-Parlamentet. Det skriver Børsen.

"Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja - så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det," sagde hun ifølge Børsen.

Som det første land har Frankrig allerede indført en skat, som lyder på 3 pct. på indtægter fra digitale tjenester i virksomheder, hvis omsætning lyder på over 25 mio. euro i Frankrig eller over 750 mio. euro globalt.

For Vestager vil den regulering af kunstig intelligens og en ny lovpakke for digitale serviceydelser være højt prioriteret, tech-skatten var dog et stort tema ved gårsdagens høring.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie PolicyWatch.

"Jeg vil opfordre Vestager og andre, der er interesserede i at beskytte demokratiet, til at rykke hurtigere og bruge større sværd"

Undersøgelse: Danskernes tillid til digitaliseringen falder 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs