MediaWatch

Vestager: EU går solo hvis global aftale om tech-skat mislykkes

Vestager slog endnu et slag for digital skat under gårsdagens høring. Hvis resten af verden ikke melder dig på en aftale om digital skat, så vil EU handle selv, lød det fra den danske EU-kommissær.

"Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja - så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det," sagde Margrethe Vestager ifølge Børsen. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Ritzau Scanpix

Margrethe Vestager ser helst, at der findes en global aftale om en tech-skat, men uanset hvad, vil der komme et udspil, lød det fra den danske EU-kommissær, der tirsdag stillede op til en høring i EU-Parlamentet. Det skriver Børsen.

"Jeg håber, vi kan finde en global aftale. Men hvis vi ikke kan det, så ja - så har vi intention om at handle selv. Præcis som vi ser, at individuelle medlemslande i EU gør det," sagde hun ifølge Børsen.

Som det første land har Frankrig allerede indført en skat, som lyder på 3 pct. på indtægter fra digitale tjenester i virksomheder, hvis omsætning lyder på over 25 mio. euro i Frankrig eller over 750 mio. euro globalt.

For Vestager vil den regulering af kunstig intelligens og en ny lovpakke for digitale serviceydelser være højt prioriteret, tech-skatten var dog et stort tema ved gårsdagens høring.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie PolicyWatch.

"Jeg vil opfordre Vestager og andre, der er interesserede i at beskytte demokratiet, til at rykke hurtigere og bruge større sværd"

Undersøgelse: Danskernes tillid til digitaliseringen falder

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere