MediaWatch

"Jeg vil opfordre Vestager og andre, der er interesserede i at beskytte demokratiet, til at rykke hurtigere og bruge større sværd"

Interview. Techselskaber som Google, Facebook og Amazon har fået lov til at vokse sig for store, og nu malker de mediemarkedet for annoncekroner, lyder det fra den amerikanske tænker Barry Lynn, der i sidste uge talte for regulering af techkoncernerne for et dansk publikum.

Foto: Thomas Sjørup/Danske Medier/Str

Google og Facebook er blevet en magtfaktor, der dominerer strømmen af information på internettet og presser uafhængige nyhedsmediers økonomi i sænk.

Udviklingen har stået på så længe, at det er på tide fra politisk hold at gøre op med techselskabernes stærke greb om den digitale infrastruktur. Det var meldingen fra den amerikanske journalist og direktør for tænketanken Open Markets Institute, Barry Lynn, der i sidste uge gæstede et seminar afholdt af Danske Medier i København.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs