MediaWatch

S om udsigt til indsats mod techgiganter: "Det her kommer til at tage tid"

Der er lange udsigter til, at regeringen kommer til at tage konkrete skridt for at regulere techselskaber som Google og Facebook og eventuelt indføre særlig skattebetaling, lød det fra Socialdemokratiets it-ordfører under medieseminar. En løsning skal først undersøges i EU-regi.

Foto: PR / Socialdemokratiet

Socialdemokratiet har flere gange meldt sig klar til, at Danmark går enegang i spørgsmålet om beskatning af techselskaber som Google, Facebook og Amazon, hvis der er for meget politisk fodslæberi i EU, og en fælles international løsning lader vente på sig.

Men hvornår lang tid er for lang tid, står noget mere uklart, og de danske mediechefer, som har en politisk løsning af spørgsmålet højt på agendaen, kan godt slå koldt vand i blodet, hvis de havde håbet på en mere konkret slagplan fra regeringspartiet i en nær fremtid.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs