MediaWatch

Danske Medier ønsker hurtig handling i spørgsmål om tech-beskatning

Både nationale og europæiske politikere skal på banen hurtigst muligt for at sikre mere fair konkurrence mellem medier og tech-selskaber, mener Danske Mediers direktør.

Louise Brincker, direktør, Danske Medier. | Foto: Danske Medier

Der er behov for en snarlig løsning på spørgsmålet om, hvordan tech-selskaber som Google og Facebook skal beskattes. Det er holdningen hos de private mediers brancheorganisation Danske Medier, skriver Altinget.

En international løsning i OECD-regi er så småt under opsejling, mens Socialdemokratiet har talt varmt for dansk enegang i spørgsmålet, hvis en aftale med flere lande om bord trækker ud.

"Der er brug for en hurtig løsning, der kan være med til at sikre bedre betingelser for fair konkurrence mellem medierne og techgiganterne. Det kræver handling − både fra vores nationale og europæiske politikere," skriver Louise Brincker, direktør for Danske Medier, i en skriftlig kommentar til Altinget.

OECD-landene prøver på at finde fælles fodslag inden udgangen af 2020, skriver mediet.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs