MediaWatch

Politikere vil tøjle techgiganter med Barcelona-model

I Barcelona har man indført krav om, at techvirksomheder, der løser offentlige digitaliseringsopgaver, sender borgernes data tilbage til byen. S, R og SF vil lade sig inspirere af modellen i Danmark.

Kasper Roug, it-ordfører i Socialdemokratiet. | Foto: PR/Socialdemokratiet

I byer over hele verden betyder den stigende digitalisering af alt fra transport til sundhed og uddannelse, at store mængder data om borgere ender hos store techvirksomheder i USA. Tendensen vækker flere steder politisk bekymring, men i Barcelona har man fundet et effektivt modsvar, som måske også snart kan komme til Danmark.

Det skriver Politiken.

Francesca Bria, der har stået i spidsen for Barcelonas digitalisering, har således været med til at indføre et krav om, at alle virksomheder, der samarbejder med bystyret og indsamler data om borgerne, forpligter sig til at sende data tilbage til Barcelona.

Det har ifølge Francesca Bria ført til at mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder har blandet sig i konkurrencen om offentlige kontrakter mens techgiganternes interesse er dalet markant, når de ikke kan beholde borgernes data, forklarede Francesca Bria under techfestivalen i København.

"Barcelona har fundet en rigtig spændende tilgang, der kan sikre en demokratisering af borgernes data. Der er ingen tvivl om, at det er noget, vi vil kigge ind i," siger Kasper Roug, der er it-ordfører i Socialdemokratiet. Også SF og De Radikale er er klar til at undersøge muligheden for at importere modellen til Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs