MediaWatch

Bertel Haarder er ny formand for Folketingets Kulturudvalg

Tidligere kulturminister stiller sig i spidsen for Folketingsudvalg med 29 medlemmer, der bl.a. arbejder med medieområdet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Folketingets Kulturudvalg, der bl.a. beskæftiger sig med mediepolitikken, får tidligere mangeårig minister Bertel Haarder (V) i spidsen som formand. Det skriver Altinget.

Bertel Haarder har bestredet en række ministerposter. Senest var han kulturminister i Venstre-regeringen fra juni 2015 indtil november 2016, hvor Konservative og Liberal Alliance blev en del af regeringen, og hvor Mette Bock (LA) overtog posten som kulturminister. Bertel Haarder blev første gang valgt ind i Folketinget i 1975 og har været medlem siden med undtagelse af perioden 1999-2005.

Næstformand for udvalget bliver Henrik Møller (S). Han er nyt medlem af Folketinget efter valget i juni og er 1. viceborgmester i Helsingør Kommune.

Folketingets Kulturudvalg har i alt 29 medlemmer.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs