MediaWatch

Socialdemokratiet sætter navn på medieordfører

Ordførerskaberne for medier og kultur bliver fordelt på to personer efter folketingsvalget og regeringsdannelsen, som resulterede i en ministerpost til den hidtidige kultur- og medieordfører.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jesper Petersen bliver ny medieordfører og politisk ordfører for Socialdemokratiet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringspartiet Socialdemokratiet har sat navne på, hvem der skal varetage partiets ordførerskaber. Ny medieordfører er Jesper Petersen, oplyses det i en pressemeddelelse fra Socialdemokratiet.

Den nye medieordfører får desuden posten som politisk ordfører. Jesper Petersen har været medlem af Folketinget siden 2007 – først for SF og siden 2013 for Socialdemokratiet. Han er valgt i Sydjyllands Storkreds.

Posten som kulturordfører for partiet bliver fremover bestredet af Jan Johansen, der har været medlem af Folketinget siden 2011. Ud over ordførerskabet på kulturområdet bliver han også færdselssikkerhedsordfører og beredskabsordfører.

Den hidtidige indehaver af posterne som partiets medieordfører og kulturordfører, Mogens Jensen, blev i sidste uge præsenteret som en del af den nye socialdemokratiske regering. Han blev udnævnt til minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere