MediaWatch

Frankrig vedtager lov der tvinger sociale medier til at rense for hadefuld tale

Ny lov i Frankrig pålægger techselskaber bag sociale medier som Facebook og Twitter at fjerne hadefulde indlæg inden for ét døgn. Loven har udløst stor debat.

Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Tyskland gjorde det for halvandet år siden, og nu følger Frankrig efter. Landet har netop vedtaget en ny lov, der tvinger selskaber bag sociale medier som Facebook og Youtube til at fjerne hadefulde indlæg inden for 24 timer. Ellers risikerer de nu at blive idømt bøder. Det skriver Finans.

Loven har været omdiskuteret. Kritikere mener, den udfordrer ytringsfriheden, mens andre er nervøse for, at de sociale medier vil begynde at udøve en overdreven grad af selvcensur, skriver Finans.

Den franske regering har dog forsikret om, at det i sidste ende vil være op til en fransk dommer at vurdere, om et indlæg er lovligt eller ej. Hvis ikke techselskabet selv vælger at reagere på en klage, vil den blive sendt videre til en klagemyndighed, der udelukkende skal håndtere den slags sager. Opstår der tvivl om en postering, vil en dommer så skulle tage stilling til sagen og kan i den forbindelse give det sociale medieselskab 24 timer til at fjerne indholdet.

En bøde kan komme op i en størrelsesorden af 4 pct. af selskabets globale omsætning.

Tyskland vil straffe Facebook for sløseri med ulovlige ytringer 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs