MediaWatch

Frankrig vedtager lov der tvinger sociale medier til at rense for hadefuld tale

Ny lov i Frankrig pålægger techselskaber bag sociale medier som Facebook og Twitter at fjerne hadefulde indlæg inden for ét døgn. Loven har udløst stor debat.

Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Tyskland gjorde det for halvandet år siden, og nu følger Frankrig efter. Landet har netop vedtaget en ny lov, der tvinger selskaber bag sociale medier som Facebook og Youtube til at fjerne hadefulde indlæg inden for 24 timer. Ellers risikerer de nu at blive idømt bøder. Det skriver Finans.

Loven har været omdiskuteret. Kritikere mener, den udfordrer ytringsfriheden, mens andre er nervøse for, at de sociale medier vil begynde at udøve en overdreven grad af selvcensur, skriver Finans.

Den franske regering har dog forsikret om, at det i sidste ende vil være op til en fransk dommer at vurdere, om et indlæg er lovligt eller ej. Hvis ikke techselskabet selv vælger at reagere på en klage, vil den blive sendt videre til en klagemyndighed, der udelukkende skal håndtere den slags sager. Opstår der tvivl om en postering, vil en dommer så skulle tage stilling til sagen og kan i den forbindelse give det sociale medieselskab 24 timer til at fjerne indholdet.

En bøde kan komme op i en størrelsesorden af 4 pct. af selskabets globale omsætning.

Tyskland vil straffe Facebook for sløseri med ulovlige ytringer 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs