MediaWatch

Bock: Ingen grund til at støtte medier der kan klare sig uden

Kulturminister Mette Bock (LA) vil sammentænke medieområdet i et bredere perspektiv. Ministeren vil gøre op med offentlig støtte til indhold, der kan klare sig uden.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Når kalenderbladene om kort tid tager hul på et nyt år, bliver det samtidig startskuddet til en større analyseproces, der skal gennemgå medieområdet i et bredere perspektiv. Det skriver Berlingske.

Til januar vil kulturminister Mette Bock (LA) gå i gang med at formulere en proces, der skal vare et års tid og involvere medieaktører, politikere og interessenter. Det skal munde ud i en diskussion om, hvilket medieindhold der skal sikres i det danske samfund med offentlig støtte.

”Jeg vil gerne udfordre den holdning, at public service er noget, der skal leveres af offentligt ejede eller offentligt finansierede medier. Det er en myte. Mange private medier leverer masser af public service, og det skal vi medtænke. I dag giver det ingen mening at tænke i de gamle søjler, hvor nogle laver aviser, andre tv eller radio,” siger Mette Bock (LA) til Berlingske.

Ifølge kulturministeren er der ingen grund til at levere offentlig støtte til indhold, der kan klare sig uden. Det skal gøre det muligt for danskerne at slippe billigere i licens, som regering har som målsætning i regeringsgrundlaget.

Opgaven for mediepolitikerne bliver fremadrettet at blive enige om, hvilke opgaver de private medier kan løfte i forhold til public service, og hvilke opgaver DR skal løse, fordi det private marked ikke magter det.

Bock giver bogaktører et år til at lande e-bogs-aftale

S kalder minister i samråd om TV 2-salg og lavere licens

"DR får hvert år over 3,6 milliarder, så mon ikke der er luft til justeringer?"

Ny kulturminister vil arbejde for 25 pct. lavere licens 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs