MediaWatch

Finanslovsforslag rammer journalisthøjskolen hårdt

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kan se frem til en stor millionbesparelse, hvis regeringens finanslovsforslag bliver vedtaget.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

19,2 mio. kr. står Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) til at miste i 2019, hvis regeringens finanslovsforslag for 2017 bliver gennemført i sin nuværende form. Det skriver Danske Medier.

Som en konsekvens af omprioriteringsbidraget på 2 pct. årligt nedsættes tilskuddet til DMJX med 9,8 mio. kr. ifølge forslaget. På linje med andre uddannelsesinstitutioner vil et nedsat taksameter for internationaliseringsaktiviteter derudover betyde, at DMJX mister 0,5 mio. kr. i tilskud. Samtidig vil en nedsættelse af skolens optag koste 4 mio. kr. i 2019.  

Finanslovsforslaget lægger desuden op til, at DMJX mister 4,9 mio. kr. i basis- og udviklingstilskud. Dette er ifølge Danske Medier en besparelse, der udelukkende rammer journalisthøjskolen.

Sparekravet er et alvorligt slag mod hele mediebranchen, mener journalistisk direktør i Danske Medier Christian Kierkegaard.

"Kravene til kompetencer hos de ansatte i medievirksomhederne stiger kraftigt i disse år, hvor der sker en eksplosion i nye medie- og udtryksformer. Det kræver derfor både et styrket udviklingsarbejde og en yderligere satsning på undervisningen på de uddannelser, der uddanner vores fremtidige medarbejdere," udtaler Christian Kierkegaard på Danske Mediers hjemmeside.

Organisationen for de private medier i Danmark vil derfor arbejde for, at oplægget til at mindske tilskuddet til DMJX bliver fjernet fra finanslovsforlsaget.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs