MediaWatch

Medie: BBC på vej med vidtgående retræte på nettet

Ifølge britisk avis dropper den britiske public service-udbyder "bløde nyheder" og opskrifter på nettet.

Lord Hall of Birkenhead | Foto: BBC

BBC kan ikke være alt for alle. Det budskab vil BBC's generaldirektør, Lord Hall of Birkenhead, levere senere på ugen som et led i annonceringen af vidtgående ændringer af public service-udbyderens indsats på nettet, skriver The Telegraph.

Avisen skriver, at BBC dropper "bløde nyheder" såsom magasinartikler, opskrifter og rejseartikler på nettet og vil samtidig skabe tydelige grænser for, hvad public service-udbyderen ikke skal beskæftige sig med på nettet, sådan som flere private medier og politikere har efterspurgt.

Fremover vil BBC ifølge The Telegraph fokusere mere på video-indhold og kernenyheder.

BBC går på mange måder ind i en skelsættende uge. På torsdag vil den britiske regering således offentliggøre sine planer for BBC's fremtidige størrelse og rækkevidde i et nyt 11-årigt medieforlig, det såkaldte charter. Samme dag lander en rapport fra de britiske rigsrevisorer om håndteringen af kritiske projekter såsom byggeriet af et nyt set til tv-serien Eastenders.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs