MediaWatch

The Independent fyrer journalister

Den britiske avis The Independent bliver nu papirløs og nedlægger omkring halvdelen af de journalistiske stillinger.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

I dag (søndag) udkommer The Independent med den sidste søndagsudgave i papirformat. Avisen skal som den første store britiske avis droppe papirudgaven til fordel for at blive et rent digitalt medie. Konsekvenserne er, at avisens ledelse fyrer omtrent halvdelen af journalisterne. Det skriver Politiken søndag.

Den britiske avis blev grundlagt i 1986 af tre journalister fra The Daily Telegraph. I 2010 startede avisen ”i”, der var tænkt at skulle henvende sig til den yngre læserskare. I 2016 vil avisen sælge ”i” for 24 millioner pund. Samtidig har avisen meldt ud, at den nu kun vil være digital. Snart udkommer The Independent for allersidste gang på tryk – det sker den 26. marts 2016.

”Det er en beslutning, der er tvunget af udviklingen. Vi producerer en – synes jeg – utrolig god avis, men oplaget er blevet så lavt, at det ikke rigtig giver mening at blive ved,” siger Amol Rajan, chefredaktør på The Independent.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke journalister, der må sige farvel til den britiske avis beliggende i hjertet af London.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs