MediaWatch

Aktivister trængte ind på svensk nyhedsbureau

En flok kurdiske aktivister besatte i går redaktionen på nyhedsbureauet TT's redaktionen i Stockholm.

En gruppe demonstranter trængte tirsdag eftermiddag ind på nyhedsbureauet TT's redaktion i Södermalm i den svenske hovedstad.

Gruppen bestod af cirka 25 aktivister, som repræsenterede forskellige kurdiske foreninger.

Det stod ikke klart, præcis hvad kurderne ønskede. Men de var ifølge TT angiveligt utilfredse med dækningen af sammenstød mellem kurdere og tyrkiske myndigheder i Tyrkiet det seneste halve år.

"Vi er dagligt i dialog med mennesker, som har meninger om og vil bidrage til vort nyhedsarbejde. Men det skal ikke ske ved, at man trænger ind på redaktionen, siger Vicktor Olsson, TT's indlandschef.

Demonstranterne trængte ind i redaktionslokalet omkring klokken 17.20, og politiet forhandlede i aftes med demonstranterne om at forlade bygningen. Situationen var rolig, skrev nyhedsbureauet.

Sidste efterår stormede en stor gruppe kurdiske aktivister EU-Parlamentet i Bruxelles under høringer af de nuværende kommissærer.

De trængte ind i parlamentet med flag og bannere i en demonstration imod gruppen Islamisk Stat, der hærger i Syrien og Irak.

De mange kurdere satte sig i et stort opholdsrum og nægtede at forlade parlamentet, før de havde talt med parlamentarikere.

/ritzau/TT

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere