MediaWatch

Egypten benåder fængslede Al Jazeera-journalister

Mohammed Fahmy og Baher Mohamed er blevet benådet af den egyptiske præsident. Journalisterne blev tidligere på året idømt tre års fængsel for at reportere falske nyheder.

Mohamed Fahmy forlader fængslet i Cairo efter at være blevet benådet af den egyptiske præsident. | Foto: Amer Nabil/AP/Polfoto

Den egyptiske præsident Abdel Fattah Al Assi har onsdag benådet to journalister fra den arabiske tv-kanal Al Jazeera i forbindelse med starten på den muslimske højtid Eid al-Adha.

Mohammed Fahmy og Baher Mohamed blev i august begge idømt tre års fængsel for at "reportere falske nyheder", men de har nu forladt fængslet i Cairo. Det fortæller deres advokater til flere internationale medier.

Siden Sisi kom til magten ved et militærkup i 2013, er han gentagne gange blevet kritiseret for at overtræde menneskerettighederne. Derfor ser flere analytikere benådningen som et forsøg på at komme kritikerne i møde forud for præsidentens rejse til New York, hvor han torsdag deltager i FN's generalforsamling.

Foruden de to journalister er mere end 100 aktivister og politiske fanger også blevet benådet.

Det er dog uklart, om præsidenten har benådet den australske journalist for Al Jazeera, Peter Greste. Han blev anholdt sammen med sine to kollegaer i december 2013, men blev udleveret til sit hjemland i februar i år efter protester fra den australske regering.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs