Haarder: "Stærke" DR skal lytte til "svage" dagblade

Ministeren råder DR til at være lydhør over for Danske Medier og mener, at den stærke skal lytte til den svage.
Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto
Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Efter to mislykkede forsøg på at bringe DR og de private medier tættere på hinanden, lægger kulturminister Bertel Haarder (V) fornyet pres på DR for udvise større imødekommenhed over for de private medier, skriver Altinget.

"Jeg vil råde DR til at være lydhør over for Danske Medier. For mig at se er det afgørende, at der bliver skabt mere lige konkurrencevilkår mellem DR og dagbladene. Vi skal adressere DR’s store stabile indtægtsgrundlag stillet over for dagspressens mindre og vigende indtægtsgrundlag," skriver Bertel Haarder.

Ifølge kulturministeren står de publicistiske dagblade for lige så vigtig public service som DR, og han opfordrer til "at den stærke skal lytte til den svage”, skriver Bertel Haarder til Altinget.

Ministerens melding kommer, efter at de private mediers interesseorganisation, Danske Medier, har afvist fem forslag fra DR om samarbejde. Ifølge Danske Medier er forslagene "uvedkommende", "ikke gennemarbejdede" og "uden substans".

Modsat har DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, sagt til MediaWatch, at de fem forslag var et forsøg på en håndsrækning til de private medier. Det samme er DR's beslutning om at sælge sin aktiemajoritet i Ritzaus Bureau, siger Maria Rørbye Rønn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter