Omdiskuteret klip af Uffe Elbæk bliver vist på DR

Når DR i slutningen af september sender en dokumentarfilm om Uffe Elbæk, bliver et kontroversielt klip med politikeren og en topembedsmand også vist, skriver Politiko.dk. Et klip, der tidligere er blevet slettet fra nettet.

Et kontroversielt tv-klip af en topembedsmand i Kulturministeriet kommer nu ud til den danske befolkning, når DR i slutningen af september viser første del af dokumentarfillmen om politikeren Uffe Elbæk, "Uffes Alternativ", skriver Politiko.dk.

Scenen udspiller sig efter et timelangt samråd tilbage i 2012, hvor Uffe Elbæk, der dengang var kulturminister, skulle forklare sig om en række arrangementer afholdt på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor Elbæks mand var ansat. Efter samrådet sagde embedsmand Steen Kyed fra Kulturministeriet følgende til Elbæk:

"Du sku’ fandme have holdt dig til det, jeg sagde. Du sku’ ikke have åbnet den. Du sku’ bare blive ved med at sige det samme: ‘Der er ingen formelle habilitetsproblemer, og vi diskuterer alle sager internt’. Og det er jo helt … altså du forklarer dig rigtigt, og du siger sandheden, men de er fucking ligeglade," skriver Politiko.dk, der tidligere har beskrevet tv-klippet, som i få timer i sommer lå offentligt på nettet, men derefter blev slettet igen.

Men klippet er med i filmen, som Politiko.dk har set inden biografpremieren i næste uge, og som altså vil blive vist på DR med første del ud af to i slutningen af september.

Uffe Elbæk blev frikendt af Rigsrevisionen for inhabilitet i sagen. Han understreger over for Politiko.dk, at han på intet tidspunkt blev rådgivet til at lyve og ikke har noget at udsætte på Steen Kyed i situtationen. Steen Kyed har ikke ønsket at kommentere sagen, men har tidligere til sagt til Politiko.dk, at citatet er taget ud af en "kæmpe sammenhæng", og at han blev fillmet uden at vide det. Det afviser holdet bag fiilmen og henviser til, at ingen af optagelserne er foregået med skjult kamera, skriver skriver instruktørerne Jeppe Søgaard og Christian Bonke til Politiko.dk.

DR går fri af kritik for DR3-klip

Her er årets vindere af TvPrisen 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter