MediaWatch

DR går fri af kritik for DR3-klip

DR3 gik ikke over stregen, da kanalen i programmet "Live og liderlig" klippede til en gæst på en natklub uden at anonymisere.

Foto: Koncern TV

Pressenævnet har afvist en klage fra en mand, der ufrivilligt deltog i programmet "Live og liderlig" på DR3. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Programserien handlede om danskere, der tjener penge på at sælge live-porno på nettet via et webkamera.

I det konkrete program, der blev vist i marts, blev en af de kvindelige hovedpersoner fulgt på en bytur, der gik til en natklub i København. I programmet blev der klippet til en mand på klubben, som DR ikke anonymiserede, men som kiggede på kvinde, mens hun dansede på natklubben. Manden klagede efterfølgende over klippet til Pressenævnet, fordi han ikke havde givet samtykke til at medvirke og ikke var klar over, at der blev filmet. Samtidig blev han genkendt af flere i sin omganskreds.

Pressenævnet mener dog ikke, at der er grundlag for at kritisere DR. Dels fordi den pågældende mand ikke blev filmet i en så kompromitterende situation, at det kunne krænke hans anseelse, dels fordi der på natklubben var hængt skilte op, der advarede om muligheden for at blive filmet, fordi der fandt optagelser sted til et DR3-program den pågældende aften.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs