DR finder ny vagthund i Radio24syv

Politisk redaktør på Radio24syv afløser Jacob Mollerup som DR's interne vagthund og advokat for seere og lyttere.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

DR har fået en ny vagthund. Bestyrelsen i DR har udpeget politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, som ny lytter- og seerredaktør i DR. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Jesper Termansen afløser Jacob Mollerup, som selv har ønsket at stoppe på posten efter 11 år.

”Bestyrelsen har udpeget Jesper Termansen i forvisningen om, at han personligt og fagligt er i besiddelse af netop de kvaliteter, der gør, at han kan løfte arven og sætte sit præg på dette arbejde i erkendelse af de store udfordringer, public service står overfor,” udtaler DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Lytternes og seernes redaktør arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse og følger blandt andet med i, hvad der bliver klaget over, og om DR lytter til kritikken. Samtidig bliver Jesper Termansen DR's ankeinstans, når det gælder klager over brud på programetikken, ligesom han jævnligt vil skrive klummer og blande sig i debatten om DR.

Den nye vagthund glæder sig til opgaven.

"I en tid med hastige forandringer - både teknologisk og i brugernes medievaner, ser jeg det som en særdeles spændende udfordring at arbejde med at sikre DR's public service-forpligtelse samt etiske fordringer til sig selv,” udtaler Jesper Termansen.

Han starter i sin nye stilling 1. november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også