MediaWatch

Tidligere DR-chef forsvarer underholdende BBC

Underholdning er afgørende for, at offentlige medier kan fastholde borgerne, siger tidligere generaldirektør i DR.

Foto: DR Presse

Skal BBC jagte seertal via programmer såsom "Vild med dans" og "Den Store Bagedyst" eller levere kvalitetsprogrammer, der ikke kan findes på andre kanaler?

Det spørgsmål stiller briterne sig i øjeblikket, efter at den britiske kulturminister John Whittingdale har sat gang i den største overhaling af BBC i et årti. Diskussionen ligner den, som regeringen senest har åbnet i regeringsgrundlaget, hvor den lægger op til et mere "kvalitetsbåret og fokuseret" DR.

Ifølge Christian Nissen, tidligere generaldirektør i DR, er svaret - uanset om det er BBC eller DR - at underholdning er essentiel for public service-medierne - ligesom oplysning og information er, skriver Berlingske.

"Man mister folkeligheden, hvis du fjerner underholdningen. Så bevæger størstedelen af borgerne sig et sted hen, hvor de kun får underholdning og ingen information og oplysning. Public service-kanalerne er nogle af de få rum, der er tilbage, hvor danskerne kan mødes," siger Christian Nissen til Berlingske.

Under valgkampen markede blå blok tydeligt, at de ønsker begrænsninger af DR – i forhold til DR3, antallet af tv-kanaler og i forhold til de skrevne nyheder på dr.dk. Regeringen har dog samtidig tydeligt markeret, at den ikke vil rokke ved den medieaftale, der blev indgået sidste år, og som løber indtil 2018.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs