MediaWatch

Undersøgelse: Flow-medier holder nye stangen

Sociale medier har endnu ikke slået igennem som nyhedskanal. I stedet er det forsat de gamle medier, som dominerer, viser ny undersøgelse.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Danskernes foretrukne medier er stadig de gammeldags medier, tv, radio og papiraviser, viser en ny undersøgelse af danskernes medievaner, skriver Berlingske.

"Danskernes mediebrug 2014" hedder undersøgelsen, som professor Klaus Bruhn Jensen og lektor Rasmus Helles fra Københavns Universitet har lavet for Kulturstyrelsen. Undersøgelsen viser, at 78 pct. af danskerne dagligt ser flow-tv, 52 pct. hører flow-radio og 46 pct. læser papiravis. Først derefter kommer internetaviser, som 37 pct. læser.

"Gennem de seneste år har de klassiske elektroniske medier, TV og radio holdt skansen, men aviserne er gået tilbage. Samtidig er internetaviser og sociale medier kommet til. Udviklingen er dog ikke gået så hurtigt som forventet, selv om mange mediefolk omkring år 2000 forudså, at internettet ville give nogle enorme muligheder for vækst," siger Klaus Bruhn Jensen til Berlingske.

Ifølge undersøgelsen har sociale medier som Facebook ikke slået igennem som nyhedsmedier endnu. De sociale medier er således den kanal, som færrest bruger til at finde nyheder på.

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs