MediaWatch

Undersøgelse: Flow-medier holder nye stangen

Sociale medier har endnu ikke slået igennem som nyhedskanal. I stedet er det forsat de gamle medier, som dominerer, viser ny undersøgelse.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Danskernes foretrukne medier er stadig de gammeldags medier, tv, radio og papiraviser, viser en ny undersøgelse af danskernes medievaner, skriver Berlingske.

"Danskernes mediebrug 2014" hedder undersøgelsen, som professor Klaus Bruhn Jensen og lektor Rasmus Helles fra Københavns Universitet har lavet for Kulturstyrelsen. Undersøgelsen viser, at 78 pct. af danskerne dagligt ser flow-tv, 52 pct. hører flow-radio og 46 pct. læser papiravis. Først derefter kommer internetaviser, som 37 pct. læser.

"Gennem de seneste år har de klassiske elektroniske medier, TV og radio holdt skansen, men aviserne er gået tilbage. Samtidig er internetaviser og sociale medier kommet til. Udviklingen er dog ikke gået så hurtigt som forventet, selv om mange mediefolk omkring år 2000 forudså, at internettet ville give nogle enorme muligheder for vækst," siger Klaus Bruhn Jensen til Berlingske.

Ifølge undersøgelsen har sociale medier som Facebook ikke slået igennem som nyhedsmedier endnu. De sociale medier er således den kanal, som færrest bruger til at finde nyheder på.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs