MediaWatch

DR-topchefs lønhop får løftet pegefinger

Rigsrevisionen vil fremover have en skriftligt begrundelse for lønstigninger a la sidste års til DR's generaldirektør.

Sidste års lønstigning til DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn fra 2,8 til 3,5 mio. kr. får en løftet pegefinger fra Rigsrevisionen, skriver Finans, som har fået aktindsigt i Rigsrevisionens revisionsprotokollat.

Rigsrevisionen konstaterer, at Maria Rørbye Rønns løn ligger på "et højt niveau" sammenlignet med andre offentlige ledere i tilsvarende stillinger, og at lønhoppet i sig selv er "betragtelig".

"En sådan lønstigning bør skriftligt begrundes og dokumenteres, og (Rigsrevisionen, red) skal anbefale, at dette gøres fremadrettet," skriver Rigsrevisionen ifølge Finans.

Her er DR-toppens løn

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, siger til mediet, at han tager Rigsrevisionens bemærkning til efterretning, men undrer sig over, at Rigsrevisionen ikke havde bemærkninger til tidligere generaldirektør Kenneth Plummers løn, som lå på samme niveau.

Michael Christiansen udtalte tidligere på året til BT, at lønstigningen til Maria Rørbye Rønns hop skal ses i lyset af, at hun blev ansat på en lavere løn end hendes forgænger på posten.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs