MediaWatch

DR-chefer fik store lønstigninger

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn og mediedirektør Gitte Rabøl fik store lønstigninger sidste år. DR-formand forsvarer lønstigningerne, mens arbejdsmarkedsforskere løfter brynene.

Samme år som DR var tvunget ud i en stor sparerunde, blev der givet store lønstigninger til DR-toppen, skriver BT.

I 2014 steg generaldirektør Maria Rørbye Rønn næsten 590.000 kr. i løn, mens mediedirektør Gitte Rabøl fik 100.000 kr. mere i lønposen, viser en aktindsigt, som BT har fået.

Med lønstigningen nåede Mara Rørbye Rønn's kontraktløn op på knap tre mio. kr. i 2014, mens Gitte Rabøls kontraktløn endte på 1.687.032 kr. I 2013 og 2014 fik Gitte Rabøl desuden et engangsvederlag på 150.000 kr.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, siger, at Gitte Rabøls lønstigning er "en justering", mens Maria Rørbye Rønns hop skal ses i lyset af, at hun blev ansat på en lavere løn end hendes forgænger på posten.

"Samtidig tilkendegav vi, at hun ville blive løftet til hendes forgængers lønniveau, såfremt det gik, som vi håbede på. Hendes løn er altså blevet tilpasset efter fem år i spidsen for DR, så hun nu får det samme som den tidligere generaldirektør," siger Michael Christiansen til BT.

To arbejdsmarkedsforskere siger til BT, at lønstigningerne er bemærkelsesværdige, fordi DR er en offentlig institution. Derfor bør der være en god begrundelse for at give så stor en stigning, siger de.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs