MediaWatch

Tidligere DR-formand er død

Finn Aaberg, tidligere borgmester i Albertslund og formand for bestyrelsen i DR, er gået bort i en alder af 75 år.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Albertslunds tidligere borgmester i 31 år og formand for DR's bestyrelse i årene 1995-2002, Finn Aaberg, døde natten til tirsdag, 75 år gammel.

Det oplyser Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, i en pressemeddelelse.

Finn Aaberg anførte Albertslund fra 1978 til 2009 og kom allerede i 1970 i byrådet. Han var med til at udbygge kommunen med de kendte almennyttige boligbyggerier Galgebakken og Hyldespjældet. Her boede såvel den senere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) som senere finansminister Mogens Lykketoft (S) i 70'erne og var venner med Finn Aaberg.

Som borgmester på Københavns Vestegn var Finn Aaberg med til at advare regeringen om problemer med at integrere stadig flere indvandrere fra ikke-vestlige lande i kommunernes mange sociale boligbyggerier.

I spidsen for udbygning

Oprindelig blev han uddannet i biokemi fra Københavns Universitet, men Finn Aaberg valgte et liv i politik, da han i 1978 overtog borgmesterposten i Albertslund. Som ballast havde han syv år i kommunalbestyrelsen.

Først efter kommunalvalget i 2009 forlod han posten som "bykonge" af Albertslund, og partifællen Steen Christiansen overtog borgmesterkontoret.

Men det blev til fire år ekstra som medlem af kommunalbestyrelsen, inden Finn Aaberg i 2013 sagde farvel til lokalpolitik.

Finn Aaberg stod i spidsen for en stor udbygning af den københavnske omegnskommune, hvor han især prioriterede kulturen, børneområdet og miljøet.

Forlod DR efter byggesag

Han var i en årrække formand for DR's bestyrelse. Det var først efter formandstiden, da Finn Aaberg sad for bordenden i DR-bestyrelsens særlige byggeudvalg, at han blev kendt i en større offentlighed.

Efter en kritisk revisionsrapport om DR-byggeriet i Ørestad, der blev langt dyrere end forudset, gik Finn Aaberg i sommeren 2008 fra bestyrelsen.

Senere kom det frem, at daværende kulturminister Brian Mikkelsen (K) ville have afskediget Aaberg for DRs kuldsejlede økonomi, hvis han ikke selv var gået.

Budgetoverskridelserne i DR Byen kostede forinden Mogens Munk-Rasmussen posten som formand for DR's bestyrelse.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs