MediaWatch

Lisbeth Knudsen er ny formand for Danske Medier

Berlingske Medias topchef er ny formand for Danske Medier. Hun afløser Nordjyskes Per Lyngby, som har valgt at stoppe.

Som ventet bliver det Berlingske Medias adm. direktør og ansvarshavende redaktør, Lisbeth Knudsen, som afløser Per Lyngbye som fomand i Danske Medier.

Det skriver Danske Medier på Twitter, som idag holder generalforsamling.

Formandsskiftet kommer efter, at adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør i Nordjyske Medier, Per Lyngby, har valgt at stoppe med et år tilbage af sin valgperiode. Danske Mediers valgudvalg havde indstillet til generalforsamlingen, at Berlingske Medias koncernchef, Lisbeth Knudsen, blev valgt til formand for et år, hvilket også blev tilfældet.

Udsigten til en formandspost i Danske Medier fik Lisbeth Knudsen til for små to uger siden at trække sig fra bestyrelsen i Huset Markedsføring.

Adm. direktør for Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, blev desuden valgt ind i bestyrelsen, som efter generalforsamlingen konstituerede sig med to næstformand, Rasmus Nielsen, udgiver i Altinget, og adm. direktør i JP Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, skriver Danske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs