Alle bliver hørt om public service-fremtid

Det nye Public service-udvalg åbner for en bred høring om rammevilkår og udviklingstendenser inden for medieområdet, og opfordrer alle interesserede til at komme med synspunkter på spørgsmålene.
Sidste år nedsatte politikerne et Public service-udvalg, som skal tage det lange lys på og udarbejde et grundlag for overvejelser om public service-mediernes rolle i medievirkeligheden de kommende år.
Udvalget skal i den forbindelse opstille scenarier for, hvad dansk public service kan/bør være i fremtidens samfund og individualiserede og fragmenterede medieverden. Udvalget er en udløber af den mediepolitiske aftale for 2015-2018 indgået i juni 2014.
DR studiekreds
Det var tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard, der blev udpeget til formand for udvalget. Hun og udvalgets 10 øvrige medlemmerskal skal med udgangen af 2016 give forslag til, hvordan public service skal udvikle sig fremover. Den tidligere konservative minister er også tidligere chef for Radioavisen og vært på DR 2.
Udvalgets sammensætning vakte i sin tid kritik fra brancheorganisationerne Danske Medier og BFE (BranchenForbrugerElektronik).
Man studsede over, at den private medieindustri knap nok blev repræsenteret i det udvalg, der på lang sigt skal definere public service mediernes rolle i en digital medieverden i voldsom omvæltning. Syv ud af de i alt 11 medlemmer har på et tidspunkt været ansat i DR.
Men alle hjørner i den danske medieverden bliver altså hørt.
Public service-udvalget beder nu om hjælp til at opnå indsigt i, hvordan branchen og andre interessenter, der påvirkes af medieudviklingen og de ændrede rammevilkår, ser på mulighederne for produktion af indhold på det danske marked i fremtiden – både hvad angår journalistisk indhold såvel som andet medieindhold.
Udvalg skal definere DR's strategi
Public service-udvalget opfordrer alle interesserede til at komme med synspunkter på de spørgsmål, der er angivet i høringsbrev om forandringer af rammevilkår og udviklingstendenser inden for medieområdet.
Alle kan indlevere et høringssvar, som skal indgives skriftligt. De må gerne være begrænset til kun at omfatte et specifikt område eller inkludere flere eller samtlige spørgsmål, skriver Nævnet.
Fristen for at indgive høringssvar er torsdag den 14. maj 2015 kl. 12.00.
Relaterede artikler:
Danske Medier: Jelved ignorerer private medier
For abonnenter