MediaWatch

BFE: Public service-udvalg lukker sig om DR

Privat medieindustri er ikke repræsenteret i det udvalg, der skal definere public service-mediernes rolle i en internationaliseret, digital medieverden i omvæltning, lyder branchekritik.

Laila Kelp Rasmussen

Tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard blev tirsdag udpeget til formand for det nye public service-udvalg. Hun og udvalgets 10 øvrige medlemmerskal skal med udgangen af 2016 give forslag til, hvordan public service skal udvikle sig fremover.

Det er kulturminister Marianne Jelved (R), som har udpeget den tidligere konservative minister, der også er tidligere chef for Radioavisen og vært på DR 2.

Connie Hedegaard formand for DR-udvalg 

Men udvalgets sammensætning vækker kritik hos Brancheorganisationen BFE (BranchenForbrugerElektronik), der bl.a. tæller tv-distributører og broadcastere. 

Man studser over, at den private medieindustri knap nok er repræsenteret i det udvalg, der skal definere public service mediernes rolle i en digital medieverden i voldsom omvæltning. Syv ud af de i alt 11 medlemmer har på et tidspunkt været ansat i DR.

"DR kommer til at fremstå som en isoleret enhed i en omskiftelig medieverden på trods af, at den internationale konkurrence påvirker hele den danske tv-industri og i særdeleshed betalingstjenesterne," siger direktør Laila Kelp Rasmussen, BFE i nyhedsbrevet Digimail.

"Med sammensætningen har kulturministeren truffet et politisk valg, og så må vi jo se, om udvalget kommer frem til noget, der får betydning udenfor DR," siger BFE-direktøren.

Det kommercielle internationale mediemarked er rent faktisk repræsenteret af Carsten Andreasen, der er analysechef for Google/YouTube i Norden. Han er tidligere mangeårig analysechef i DR, men har dog også aftjent ét år på SBS TV.

Medlemmerne består af

Udvalget består af Henrik Søndergaard, Ph.d og lektor i medievidenskab, tidligere DR-generaldirektør Christian Nissen, Ph.d i kommunikation Rasmus Kleis Nielsen, tidligere medieforsker og programredaktør i DR Mette Davidsen Nielsen, tidligere medieforsker i DR Carsten Andreasen, digital ekspert Christiane Vejlø, journalist Rune Bech, tidligere chef for TV-Avisen Lasse Jensen, tidligere kanalchef i DR Ole Mølgaard, og tidligere DR-redaktør og TV 2 progamchef Keld Reinicke.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs