BFE: Public service-udvalg lukker sig om DR

Privat medieindustri er ikke repræsenteret i det udvalg, der skal definere public service-mediernes rolle i en internationaliseret, digital medieverden i omvæltning, lyder branchekritik.
Laila Kelp Rasmussen
Laila Kelp Rasmussen

Tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard blev tirsdag udpeget til formand for det nye public service-udvalg. Hun og udvalgets 10 øvrige medlemmerskal skal med udgangen af 2016 give forslag til, hvordan public service skal udvikle sig fremover.

Det er kulturminister Marianne Jelved (R), som har udpeget den tidligere konservative minister, der også er tidligere chef for Radioavisen og vært på DR 2.

Connie Hedegaard formand for DR-udvalg 

Men udvalgets sammensætning vækker kritik hos Brancheorganisationen BFE (BranchenForbrugerElektronik), der bl.a. tæller tv-distributører og broadcastere. 

Man studser over, at den private medieindustri knap nok er repræsenteret i det udvalg, der skal definere public service mediernes rolle i en digital medieverden i voldsom omvæltning. Syv ud af de i alt 11 medlemmer har på et tidspunkt været ansat i DR.

"DR kommer til at fremstå som en isoleret enhed i en omskiftelig medieverden på trods af, at den internationale konkurrence påvirker hele den danske tv-industri og i særdeleshed betalingstjenesterne," siger direktør Laila Kelp Rasmussen, BFE i nyhedsbrevet Digimail.

"Med sammensætningen har kulturministeren truffet et politisk valg, og så må vi jo se, om udvalget kommer frem til noget, der får betydning udenfor DR," siger BFE-direktøren.

Det kommercielle internationale mediemarked er rent faktisk repræsenteret af Carsten Andreasen, der er analysechef for Google/YouTube i Norden. Han er tidligere mangeårig analysechef i DR, men har dog også aftjent ét år på SBS TV.

Medlemmerne består af

Udvalget består af Henrik Søndergaard, Ph.d og lektor i medievidenskab, tidligere DR-generaldirektør Christian Nissen, Ph.d i kommunikation Rasmus Kleis Nielsen, tidligere medieforsker og programredaktør i DR Mette Davidsen Nielsen, tidligere medieforsker i DR Carsten Andreasen, digital ekspert Christiane Vejlø, journalist Rune Bech, tidligere chef for TV-Avisen Lasse Jensen, tidligere kanalchef i DR Ole Mølgaard, og tidligere DR-redaktør og TV 2 progamchef Keld Reinicke.

 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også