MediaWatch

Trykkerier: Politisk nøl om reklameafgift vil koste fyringer

Flere trykkerier advarer om, at de snart bliver nødt til at foretage fyringer, hvis ikke politikerne kommer med en udmelding om den omdiskuterede reklameafgift.

Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto

Fyringer er næste skridt på flere af landets trykkerier, hvis der ikke snart findes en politisk løsning på den omstridte reklameafgift, skriver Finans.

Flere tillidsmænd og trykkerier siger, at usikkerheden om, hvorvidt en ny afgift på reklametryksager bliver til noget eller ej, har fået kunderne til at tøve, og nu er de sidste muligheder for at undgå fyringer ved at være udtømte.

"Vi har kollektivt forsøgt alt, hvad vi kunne finde på med restferie og selvvalgt efteruddannelse for at undgå fyringer. Nu kommer nedskæringerne, hvis der ikke sker noget," siger Peter Marcussen, fællestillidsrepræsentant på Stibo-koncernens trykkeri, som er branchens største, til Finans.

Reklameafgiften blev aftalt for 2012, men er endnu ikke blevet gennemført. Senest har skatteminister Benny Engelbrecht (S) udsat det lovforslag, der skulle gøre afgiften til en realitet i år, efter pres trykkerierne og fagbevægelsen. Siden januar har forligspartierne bag reklameafgiften, S, SF og Enhedslisten, forhandlet om et alternativ, men uden at komme tættere på et alternativ til afgiften.

Skatteministeren udtaler i et skriftligt svar til Finans, at han forståelse for, at de påvirkede virksomheder har brug for en afklaring, og han venter en udmelding snarest.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs