MediaWatch

Pris-vindende talkshow-vært fyret for kommentar om præsidentfrue

Berømt tv-vært i USA er blevet afskediget efter racistisk bemærkning om den amerikanske førstedame.

Foto: Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv

Det kostede den Emmy-vindende talkshow-vært Rodner Figueroa på det populære amerikanske tv-program 'El Gordo Y La Flacaø en fyreseddel, da han i onsdagens program udtalte, at præsidentfruen Michelle Obama "ligner en af skuespillerne i Abernes Planet", skriver Jyllands-Posten.

Tv-værtens kommentar faldt i forbindelse med, at værterne talte om en make-up-artist, som med make-up transformerer sig selv til kendte, herunder Michelle Obama.

"I forbindelse med gårsdagens underholdningsprogram El Gordo Y La Flaca, kom Rodner Figueroa med en komplet forkastelig kommentar om førstedamen Michelle Obama, som på ingen måde afspejler Univisions holdninger eller værdier. Som resultat deraf blev Mr. Figueroa fyret øjeblikkeligt," lød det fra Univision i en pressemeddelelse dagen efter.

"El Gordo Y La Flaca" er en del af det store, spansktalende tv-netværk Univision, som når ud til 94 mio. hjem.

Rodner Figueroa har efterfølgende skrevet et personligt brev til Michelle Obama. I det undskylder han og skriver, at han ikke er racist, og at udtalelsen ikke var rettet mod præsidentfruen.

42-årige Rodner Figueroa vandt i 2014 en Daytime Emmy Award. Han var ansat hos Univision i 17 år og var en fast bestanddel af "El Gordo Y La Flaca" siden 2000.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs