MediaWatch

Pris-vindende talkshow-vært fyret for kommentar om præsidentfrue

Berømt tv-vært i USA er blevet afskediget efter racistisk bemærkning om den amerikanske førstedame.

Foto: Chris Pizzello/AP/Polfoto/Arkiv

Det kostede den Emmy-vindende talkshow-vært Rodner Figueroa på det populære amerikanske tv-program 'El Gordo Y La Flacaø en fyreseddel, da han i onsdagens program udtalte, at præsidentfruen Michelle Obama "ligner en af skuespillerne i Abernes Planet", skriver Jyllands-Posten.

Tv-værtens kommentar faldt i forbindelse med, at værterne talte om en make-up-artist, som med make-up transformerer sig selv til kendte, herunder Michelle Obama.

"I forbindelse med gårsdagens underholdningsprogram El Gordo Y La Flaca, kom Rodner Figueroa med en komplet forkastelig kommentar om førstedamen Michelle Obama, som på ingen måde afspejler Univisions holdninger eller værdier. Som resultat deraf blev Mr. Figueroa fyret øjeblikkeligt," lød det fra Univision i en pressemeddelelse dagen efter.

"El Gordo Y La Flaca" er en del af det store, spansktalende tv-netværk Univision, som når ud til 94 mio. hjem.

Rodner Figueroa har efterfølgende skrevet et personligt brev til Michelle Obama. I det undskylder han og skriver, at han ikke er racist, og at udtalelsen ikke var rettet mod præsidentfruen.

42-årige Rodner Figueroa vandt i 2014 en Daytime Emmy Award. Han var ansat hos Univision i 17 år og var en fast bestanddel af "El Gordo Y La Flaca" siden 2000.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs