MediaWatch

Global: Youtube-stjerne tjener 4 mio. dollars årligt

Svenske 'Pewdiepie' er Youtubes største stjerne med over 27 mio. abonnenter, fodbold-VM sætter allerede nu streamingrekorder, og Youtube fjerner musikvideoer fra modvillige pladeselskaber.

Youtubes største stjerne hedder Magnus

24-årige Magnus Kjellberg har på fem år udviklet sig til et af Youtubes største fænomener. Med en over 27 mio. abonnenter på sin kanal er han videonetværkets største trækplaster. Kjellberg er under navnet Pewdiepie blevet kendt for sine webcam-anmeldelser af computerspil, hvor han med bandeord og andre store følelsesudbrud på underholdende vis giver begejstring - eller mangel på samme – for spillene til kende. Ifølge Wall Street Journal giver det desuden Magnus Kjellberg en indtægt på fire mio. dollars om året via annonceindtægter. Pewdiepie-kanalen er desuden blevet opslugt af ”YouTube-fabrikken” Maker Studios med speciale i produktioner til streamingnetværket. Maker Studios blev tidligere i år købt af Disney til en pris, der alt efter producentens performance kan ende på op mod en mia. dollars.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs