MediaWatch

BBC risikerer millionkrav efter suspendering af bil-vært

Suspenderingen af Jeremy Clarkson kan koste BBC millionkrav fra udenlandske broadcastere, hvis de ikke leverer de sidste episoder af programmet. Desuden er en planlagt live-turne i fare.

Foto: Ana Poenariu

Britiske BBC risikerer at blive mødt af millionstore kompensationskrav fra udenlandske broadcastere, efter at de har suspenderet Top Gear-værten Jeremy Clarkson, skriver The Guardian.

Den populære vært er blevet suspenderet, efter at han angiveligt slog en producer efter optagelser af programmet i sidste uge. Jeremy Clarkson er suspenderet, så længe sagen undersøges.

Sagen har fået BBC til at pille de sidste to afsnit af denne sæson af plakaten. Men den beslutning kan få alvorlige følger for BBC's kommercielle arm, BBC Worldwide, som sender Top Gear til 214 markeder med samlet 350 mio. seere.

BBC kan nemlig blive ramt af erstatningskrav, som kan løbe op i flere millioner pund, hvis de ikke formår at levere de sidste episoder af serien. Desuden kan sagen komplicere genforhandlingerne om serien, som genererer en indtægt på 50 mio. pund (530 mio. kr.) om året, skriver The Guardian.

Live-turne i fare

Som en plan B arbejder BBC på at tilbyde udenlandske tv-stationer Top Gear-episoder, som endnu ikke har været vist i deres respektive lande.

"Vi arbejder på at tilbyde internationale broadcast-partnere alternativt indhold," siger en talsperson for BBC Worldwide til The Guardian.

Sagen om Jeremy Clarkson skaber dog flere kommercielle problemer for BBC. Et kommende udsolgt Top Gear-liveshow i Stavanger i Norge i slutningen af denne måned er nemlig også i fare efter suspenderingen af værten. Showet, som er en del af en live-turne i et samarbejde mellem BBC Worldwide og selskabet Brand Events, er baseret på, at værterne fra Top Gear er fysisk til stede. Foruden venter shows i Irland, England, Australien og Sydafrika.

'Top Gear' har eksisteret i den nuværende format siden 2002.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs